Csak díjak döntenek a kötelező biztosító választásánál?

Minőség és ár

A biztosítás életünk és értéktárgyaink védelmére szolgál. A kötelező biztosítás a legfontosabb biztosítástípus, éppen ezért is kötelező. Futó, anyagias világunkban mindenkit hajt a munka, a kereset után.

A számok világában rohanunk a pénzért, spórolunk, amin csak lehet, és nem figyelünk a fontos dolgokra. Ha már biztosítást kötünk, érdemes jól választani, és nem ezen rövidíteni meg a kiadásaink listáját. Ám az ár sem minden. Attól, hogy a legdrágább biztosítást választjuk, nem biztos, hogy az a legjobb is.

Úgy, ahogyan az ár legtöbb esetben a hétköznapi használati tárgyak, élelmiszerek vagy akár ruházati cikkek esetében sem tükrözi a minőséget, úgy a biztosítások esetében sem döntő a díj. Legyen szó bármilyen termékről vagy szolgáltatásról, az árát nem csak a minősége határozza meg.

Mit kell figyelembe vennünk?

Egy biztosítóváltásnál vagy a folytonosság melletti döntésnél első szempontként nem a csak a díjat, hanem a társaság megbízhatóságát és stabilitását is figyelembe kell vennünk. Így hiába választunk egy alacsony díjakat kínáló biztosítást, ha az majd nem tudja fedezni a kárt pénzügyi instabilitása miatt, vagy esetleg más okokra hivatkozva hárítja el a fizetést, kijátszva minket. Ha pénzünket befektetjük egy ilyen jellegű dologba, akkor érdemes azt odafigyelve tenni, megválogatni a biztosítókat, hogy ne essünk csapdába.

Hogyan válasszunk biztosítót?

Ha a biztosítók között keresgélünk, a 2015-ös ajánlataikat nézve fontos, hogy olyant válasszunk, amelyik megbízható. Egy adott cég megbízhatósága az ügyfelei elégedettsége alapján mérhető fel, de az is egy jó jel, ha az illető társaság nagy múltra tekint vissza.

Mire figyeljünk oda?

A biztosítási díj mellett fontos figyelembe vennünk annak befizetésének gyakoriságát, illetve a biztosító szolgáltatási kötelezettségeinek hatáskörét is. Az ügyfelek szempontjából az utóbbi is fontos, ugyanis ez arra vonatkozik, hogy az illető biztosító milyen esetben köteles fizetni, és milyen károkat fedez, milyen feltételekkel.

Gyakori, hogy a társaságnak vannak bizonyos kikötései, melyek fölött ha elsiklik a figyelmünk, akkor baleset esetén meglepetés érhet minket és bizony pénztárcánkat is. Ilyen kitétek szoktak lenni például az ittas vezetés közben okozott balesetek, az álló helyzetben történő balesetek és egyebek. Tehát a díj nem minden, de kellő odafigyeléssel alacsony díjjal is köthetünk jó biztosítást.

Leave a Comment

Your email address will not be published.