A felhasználóbarát szolgáltatás – az ematrica.utdij.hu oldala

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy lassacskán mindenféle ügyet és tranzakciót intézhetünk az internet segítségével – akár már a bevásárlásunkat is -, így az útdíjhasználathoz kötelezően beszerzendő autópálya-matrica is könnyedén beszerezhető online. Az ematrica.utdij.hu felülete kifejezetten az egyszerű használhatóságra fekteti a hangsúlyt – meg is mutatjuk, hogyan.

Az oldal felépítése láthatóan a legfrissebb trendeknek megfelelően készült, úgynevezett flat, vagyis lapos design-t alkalmaz. A szürke alapháttér segít az információk hatékonyabb kiemelésében, ugyanis a szövegek saját blokkokban, törtfehér háttérszínen jelennek meg, így jobban elkülönülnek annál, mintha teljesen fehér háttérrel látták volna el a teljes oldalt. A szürke szín továbbá segíti a fenti menüsor elválasztását is, ahol jól tagolt, olvasható betűkkel láthatjuk a különböző menüpontok neveit.

A gépjárműtípusok szemléltetésére használt ábrák nagy méretűek, jól felismerhetőek, kontrasztosak a háttérrel, a legegyszerűbb ezek azonosítása és kiválasztása az autópálya matrica vásárlásakor. A táblázatos elrendezés (vízszintesen a járműfajták, függőlegesen a matrica érvényességének ideje szerint választhatunk) is átlátható, világos.

A menüsoron szereplő lehetőségek jól elkülöníthetők – a Kapcsolat almenü kivételével mindegyikük konkrét segítségnyújtást célozza meg, elnevezésük megfelelően mutatja az információtípusok eltéréseit (általános ismertetés, tanácsadás, gyakran ismételt kérdések felsorolása).

Az oldal kiemelőszíne a kék, amelyekkel az árakat, illetve a kosárba helyezés lehetőségét is jelölik, valamint az egyes menüpontok kiválasztásakor is kék színre vált a szöveg. Természetesen az ár a legfontosabb információ, érthető tehát, hogy ez egy külön árnyalattal került nyomatékosításra.

Az ematrica.utdij.hu tehát megjelenésében is igyekszik minél egyszerűbbé tenni az útdíj intézését a vezetők és felhasználók számára, bízva abban, hogy ez valóban megkönnyíti az ügyintézést.

Leave a Comment

Your email address will not be published.